Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

De 5 beste alternatieven voor MailChimp

mailchimp alternatief
5 alternatieven voor MailChimp

Wat zijn goede alternatieven voor Mailchimp?

In de wereld van internet staat ‘Googelen’ voor het zoeken naar informatie via een browser. Wanneer wordt gesproken over e-mailmarketing dan horen wij 9 van de 10 keer Mailchimp vallen. Omdat een keuze uit 1 geen keuze is heb ik dit artikel geschreven en geef ik 5 alternatieven voor MailChimp: Ben je op zoek naar een Mailchimp alternatief? Lees dan verder. 

Omdat sommige merken dominant zijn in een bepaalde markt wil dit nog niet zeggen dat het dan ook de optimale aanbieder is. Uiteindelijk moet je als ondernemer zelf bepalen wat bij jou past en wat je nodig hebt. Daarom heb ik in dit artikel 5 alternatieven voor Mailchimp beschreven. Let op, ik heb ze niet specifiek in een bepaalde volgorde geplaatst. Test zelf welke software jij het meest prettig vindt. Ik gebruik zelf MailerLite

Mailchimp alternatief: 5 aanbieders in willekeurige volgorde

A. Ggetresponse-emailmarketing-softwareet Response

GetResponse is een uitgebreid stukje software en is beschikbaar vanaf 15 euro per maand. Het is feitelijk voordeliger dan de betaalde versie van MailChimp en het is het meest geschikt voor kleine tot middelgrote ondernemingen. De software is schaalbaar. Speciaal aan GetResponse zijn de enorme hoeveelheid functies; de meesten daarvan worden door niemand anders aangeboden. Een aantal functies zijn:

 1. De mogelijkheid om tot 5 splits te maken voor het testen van een mailing voor het versturen
 2. Het maken van een landingspagina
 3. Een specifieke functie voor het tracken van webinars
 4. Een drag-and-drop editor

Wat we wel eens horen is dat support soms traag reageert en dat het lijstbeheer complex is.

B. AWeber

aweber-emailmarketingsoftware-handleidingAWeber is e-mailmarketingsoftware voor marketeers die niet veel tijd willen spenderen aan marketingcampagnes. De software is beschikbaar vanaf 19 euro voor 500 contacten. AWeber doet erg zijn best om zich zelf te profileren als de beste oplossing voor marketeers met weinig tijd. Een van de handige tools hierbij is de beschikbaarheid van meer dan 700 templates. Deze enorme bibliotheek maakt het zeer onwaarschijnlijk dat je veel tijd kwijt bent met het aanpassen van templates en lay-outs. Gaaf. En ze bieden bovendien de mogelijkheid tot 4 split tests per keer.

Als nadeel horen wij wel eens dat het importeren van adressen een beetje omstandig werkt.

C. Send in Blue

sendinblue-e-mailmarketing-softwareSendInBlue heeft een zeker flexibel prijsmodel. Ze hebben 8 alternatieven inclusief een gratis versie waarmee je tot 9000 e-mailberichten per maand kunt versturen waarmee de meeste MKB-ondernemers heel goed uit de voeten zouden moeten kunnen. Het eerste betaalde artikel is te koop voor minder dan 8 euro voor 40.000 berichten per maand. Geen enkel plan heeft een beperking in het aantal contacten.

SendInBlue is een relatief onbekende speler in de wereld van e-mailmarketing maar de meeste gebruikers zijn behoorlijk enthousiast. De prijsstelling is gewoon goed en eigenlijk betaalbaar voor alle ondernemers; egaal welke omvang. Ook het uploaden van adressen is super eenvoudig. Als klein nadeel heb ik ondervonden dat het plaatsen van ‘social sharing’ functies een beetje omslachtig is. Je moet alle beschikbare sociale kanalen invoegen; ongeacht of je er gebruik van maakt of niet. Mijn tip: maak er gebruik van en communiceer met jouw doelgroep in zijn eigen taal.

D. FreshMail

freshmail-emailmarketingsoftware-goedkoopFreshMail is de perfecte oplossing voor ervaren marketeers die klaar zijn voor marketing automation. FreshMail bevind zich op de grens van e-mailmarketing  en marketing automation software. Ik zou het dus omschrijven als een ‘lichtgewicht’ marketing automation solution. Ik heb hem hier beschreven omdat hij behoorlijk gunstig is geprijsd. Vanaf 14 euro voor 1000 contacten kun je spreken van een zeer concurrerende app.

Het prijsplan is zeer flexibel en zelfs volgens het betaal naar gebruik principe met een prijs vanaf 7 euro voor 1000 berichten. Freshmail heeft ook een freemium plan. Helemaal gratis kun je een onbeperkte hoeveelheid berichten versturen aan 500 contacten. Freshmail wordt nog interessanter als we kijken naar een aantal gave details:

 1. Je kunt echt op tientallen manieren contacten importeren
 2. Het lichtgewicht marketing automation systeem stelt je in staat om geautomatiseerd mail te volgen en te voorzien van dynamische content
 3. Je kunt je eigen templates importeren of gebruik maken van de Freshmail templates en ze exporteren zodat je ze kunt aanpassen in je eigen tools
 4. je kunt zelfs barcodes mailen met Freshmail, handig voor detaillisten bij het aanbieden van bv. kortingscodes
 5. En natuurlijk, A/B testing

E. Mailerlite

Mailmailerlite-e-mailmarketing-software-nederlanderLite is de meest gunstige aanbieder in de markt. Als je kiest voor jaarlijkse betaling dan kun je onbeperkt mail versturen aan 5.000 contacten voor minder dan 7 euro per maand. Ook het GRATIS plan is erg interessant: onbeperkt e-mails aan 1.000 contacten.

Wat is er nu zo speciaal aan Mailerlite? Eigenlijk is dit volgens mij het perfecte instapprogramma voor startende marketeers. Zoals de naam al voorspelt, is het zeer eenvoudig in gebruik met een focus op het snel versturen van e-mailberichten. De editor is zeer handig in gebruik door middel van ‘drag-and-drop‘ zet je alle elementen op hun plek. Ook de geïntegreerde fotobewerker is handig. Je kunt met Mailerlite ook A/B testen uitvoeren en autoresponders instellen.

Ten opzichte van MailChimp is Mailerlite ongeveer 50% goedkoper. Onze ervaringen zijn uitstekend en de rapportage is zoals je het wilt.

Start nu gratis met Mailerlite

Online first met FirstOnline.

FirstOnline is gespecialiseerd in alle facetten van online ondernemen. Wij verzorgen het grafisch ontwerp van jouw nieuwe website of optimaliseren bestaande websites. Dit grafische en functionele ontwerp kunnen wij technisch realiseren binnen WordPress open source software.

Vrijblijvend advies!

  PS: Je hoeft niet ziek te zijn om te verbeteren!

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren