Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Icons in alle kleuren

icons in alle kleuren en formaten voor jouw website

Met behulp van kleine afbeeldingen en icoontjes kun je een tekst aantrekkelijk maken. Er wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Om ervoor te zorgen dat de verblijftijd zo lang mogelijk wordt moet je ervoor zorgen dat de tekst lekker leest. Daar zijn een heleboel manieren voor te vinden en een daarvan is de inzet van icons of kleine visuals ter ondersteuning van een onderwerp of alinea.

Geloof me, het kan een hele uitdaging zijn om een goed icoontje te vinden. Het is natuurlijk belangrijk dat het past bij het onderwerp en dat het dus ook meteen duidelijk is.

Daarnaast moet je zorgen voor uniformiteit, dus geen vierkantjes, rondjes en driehoekjes door elkaar en zijn ze gedeeltelijk transparant, zorg dan dat ze allemaal gedeeltelijk transparant zijn. Let natuurlijk ook op de maat van het icoontje. Zo gebruik ik overal 48 pixel als standaard maat.

Ten slotte is natuurlijk de kleur van belang. Probeer daarin de huisstijl te volgen. Je mag hiervan afwijken. Zo weten we uit ervaring dat de kleur oranje het erg goed doet als kleur voor een ‘call to action’.

Het kan frustreren wanneer je online een icon hebt gevonden die echter niet in ‘jouw’ kleur beschikbaar is. Daarom vandaag een gouden tip. Een website waar je honderden icons kunt vinden die je zelf kan voorzien van jouw eigen unieke kleurcode.

Succes en tot dan,

Remo Natali