Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een middel om bezoekers naar uw website te trekken. In dit artikel geef ik uitleg over deze online marketing strategie.

Parkeerboetes uitschrijven

Gaat u nog wel eens winkelen in de stad. Dan komt u ze tegen: de agenten van de parkeercontrole. Dag in dag uit, struinend door de stad, op zoek naar voertuigen waarvan het parkeertegoed niet is aangevuld. Soms frustrerend maar wat kunnen wij van ze leren?

Deze slimme gasten gaan natuurlijk zelden of nooit ’s avonds op pad en al zeker niet in zones waar je gratis kunt parkeren. Nee, deze agenten gaan alleen op pad als de kans op succes het grootst is.

Een team van agenten speciaal voor u op pad zoekend naar aandacht van uw potentiële klant!

Affiliate Marketing is een Engelse term en de beste vertaling is ‘Marketing door middel van online agenten’. Deze methode heeft 3 deelnemers: Adverteerders, Uitgevers en Intermediairs. In de praktijk worden de Engelse termen gebruikt:

 1. Advertisers: Ondernemers die iets willen ‘verkopen’ via de website aan een doelgroep
 2. Publisher: Ondernemers die een doelgroep aanspreken met tekst, beeld, video of functie
 3. Intermediates: Ondernemers die een netwerk van adverteerders en uitgevers opzetten en faciliteren

Voor 10% meer dan 100 agenten online onderweg

Voordelen van affiliate marketing

De kracht van affiliate marketing is afrekenen op basis van gerealiseerde verkopen of gerealiseerde leads. U betaalt dus een commissie – procentueel of absoluut –  per gerealiseerde transactie. Via een affiliate netwerk bereikt u in een keer zeer veel agenten. U hoeft zelf niet op zoek. Sommige netwerken zijn gespecialiseerd op een bepaalde doelgroep. Dat heeft voor u het voordeel dat zij veel kennis hebben van uw markt.

De kosten van affiliate marketing

 1. Eenmalige entree vergoeding (netwerk afhankelijk € 0 tot € 1.000)
 2. Maandelijkse netwerk vergoeding (netwerk afhankelijk € 25)
 3. Maandelijkse commissie op basis van verkopen (afhankelijk van de gerealiseerde omzet)
 4. Technische realisatie van de productfeed (in de regel eenmalig en voor minder dan € 1.000)
 5. Grafisch ontwerp banners (om en nabij € 30 per banner of button, gemiddeld 8 items nodig)
 6. Tijd (1 uur begeleiding per kwartaal)

Tip: voorkom dubbel betalen voor uw orders

Als u met meerdere netwerken werkt bestaat dat kans dat één order bij twee netwerken wordt geregistreerd. Voorkom dubbel betalen door te ontdubbelen. Leg de orderlijsten van de netwerken naast elkaar en controleer. Keur de orders met de meest recente klik; last cookie counts :)

Conversie Attributie: procentuele waarde toekennen aan contactmomenten

Bij conversie attributie wordt de online route van een klant,  vanaf het eerste contact tot aan de feitelijke aankoop van een product of dienst, vastgelegd. Sommige netwerken maken dit mogelijk. U kunt dan de vergoeding verdelen omdat ook de publisher van de eerste klik een rol heeft gespeeld in het aankoopproces.

Vervolgens wordt er aan ieder contactmoment een procentuele waarde gegeven en wordt de beloning verdeeld. Een voorbeeld van zo’n route kan zijn: Google AdWords > Publisher > Facebook > Google Search > AdWords > Publisher > Aankoop.

Direct of indirect affiliate marketen?

U kunt agenten direct aanspreken of via intermediairs. De volgende intermediairs hebben het grootste bereik:

 1. Zanox
 2. Tradetracker
 3. Daisycon
 4. Family Blend

Daarnaast zijn er een aantal grote spelers waar u rechtstreeks uw aanbod kunt presenteren:

 1. Bol
 2. Marktplaats
 3. Kieskeurig
 4. Beslist
 5. Tweakers

Ook agenten moeten gestimuleerd worden

First Online heeft veel ervaring met affiliate marketing. Het afstellen van campagnes is vakwerk. Het begint bij de keuze voor het netwerk. Daarna moeten technisch zaken opgemaakt en geoptimaliseerd worden zodat u maximaal rendement uit een campagne haalt.

Boven alles is het belangrijk dat wij blijven duwen. Ook agenten zitten liever binnen in een gemakkelijke stoel en al zeker als het buiten koud is. Sommige producten of diensten ‘voelen als regenweer’ en dan is extra motivatie nodig. Niets menselijks is ons vreemd, ook online niet. First Online is die motivator. Wij zetten online agenten op scherp.

Het is voor agenten belangrijk dat zij uw assortiment goed kunnen inlezen. First Online maakt dit mogelijk. Wij hebben goede samenwerking met affiliate netwerken en ontwerpen uitstekende:

 1. productfeeds;
 2. banners;
 3. landingpages;
 4. tekstlinks.

Wij hebben onder andere voor WooCommerce een Tradetracker productfeed plug-in ontwikkeld.

Op dit moment begeleiden wij de affiliate marketing campagnes van:

Bel ons via 026 44 30 117. Een beller is sneller, ook online!