Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Een voornaam schrijf je met een Hoofdletter!

Ik ben vandaag heerlijk rustig opgestaan. Daarna – ja, niet ervoor – lekker met de hond gewandeld en nog een paar pagina’s gelezen in ‘Wandelen’ van Thoreau. Onderweg naar kantoor geniet ik van de rust op de snelweg. Om 8 uur de Waalbrug over, nagenoeg geen verkeer. Zo mooi. Nu ga ik op kantoor aan de gang, gangmakers binnen handbereik.

Ik werk vandaag met name aan eigen projecten. Zo heb ik een e-mailbestand om op te schonen. Als klanten via een formulier een inschrijving doen dan krijg je vaak de meest vreemde data. Zelden of nooit schrijft iemand zijn naam nog met hoofdletter, vermoedelijk omdat ingevoerd wordt via mobiel.

Ik vind het belangrijk om, als ik iemand een bericht stuur, de voornaam te gebruiken en die begint natuurlijk met een HOOFDLETTER. Helaas is mijn bronbestand niet zo schoon.

Ik heb vanuit mijn mail applicatie een export gemaakt die ik open in Excel. Het zijn ruim 28.000 adressen. Dat is een hele klus als je voor- en achternamen handmatig van een hoofdletter wilt voorzien. Gelukkig heeft Excel een functie waarmee je in een cel elk individueel woord (gescheiden door een spatie) geautomatiseerd kunt voorzien van een hoofdletter aan het begin.

Daarnaast heeft Excel een functie om cellen te splitsen in meerdere cellen bijvoorbeeld op basis van een spatie.

  • tabblad ‘gegevens’
  • knop ’tekst naar kolommen’
  • splitsen op basis van ‘spatie’

Waarom is dat belangrijk?

Omdat veel mensen hun volledige naam (dus voor- en achternaam invullen in een formulier) is vaak niet mogelijk om alleen de voornaam in de aanhef of de titel van een e-mailing te gebruiken. Door namen op te splitsen krijg je 7 op 10 keer direct de voornaam vrij op positie 1.

Een voornaam schrijf je met een hoofdletter

Ja, alles voor een hogere conversie want als je iets doet dan doe je het goed toch.

En dan zijn er natuurlijk ook nog mensen die een e-mailadres hebben ingevoerd zonder er een naam bij te vermelden. Grom. Dan komen we niet onder het elementaire handwerk uit.
Op basis van een mailadres kun je 8 op 10 keer redelijk goed ‘gokken’ wat de voornaam is. Ik zelf verwerk ongeveer 30 adressen per minuut maar dit laat ik dan toch over aan een stagiair. Ik heb ik meer verstand van webmarketing en dat is wat ik graag doe.

Doe jij mee vandaag en schoon je ook het e-mailbestand op? Ik wil het ook wel voor je doen. Dan kun jij dat doen waar jij goed in bent .. en laat je het monnikenwerk aan mij en mijn stagiaires over.

Een voornaam schrijf je met een hoofdletter omdat …

  1. Een goed gepersonaliseerde e-mailing zorgt voor een hogere conversie,
  2. meer binding
  3. minder uitschrijvingen.

Dus, begin je e-mailing met een Voornaam en verhoog je resultaat op 3 punten! Dat is toch wat jij wilt.

Hoe verstuur jij je e-mailing?

Ik maak zelf al jaren gebruik van het voordelige Mailerlite. Voor de helft van de prijs heb je een uitstekend alternatief voor marktleider Mailchimp.

PS: Susan, als jij mij nog een keer met ‘remo’ mailt na het lezen van deze tekst ‘den doot ich dich get’!

PPS: Die gangmakers zijn inmiddels op. Ik heb er zowaar 2 aan Max, de stagiaire, gegeven. Voor iemand met een koekjes verslaving echt een opgave.

PPPS: En nu, nu ga ik verder met het aanmaken en SEO optimaliseren van artikelen ten behoeve van mijn eigen project: diamondpaintinggoedkoop.nl

PPPPS: Wil je 1 keer per maand geprikkeld worden met interessant webmarketing nieuws? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief.

Ik schrijf goed te lezen artikelen over online ondernemen. Wil jij elk kwartaal een samenvatting van mijn laatste berichten in jouw mailbox? Schrijf je dan in voor deze gratis nieuwsupdate.

Een moment geduld

Bedankt voor je inschrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =