Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Gratis SERP Checker

Gratis serp checker serpchecker whatsmyserp

De afgelopen jaren heb ik Serpfox en Serpchecker gebruikt voor het SERP onderzoek van mijn projecten. Serpfox was een webbased SERP checker. SERP is de afkorting voor Search Engine Ranking Position. Dit kunnen we het beste vertalen naar Zoekmachine Positie Bepaling. In dit artikel beschrijf ik de gratis SERP checker die wij gebruiken

Je SERP is de organische (onbetaalde / niet geadverteerde) positie die jouw website bezet binnen de Google zoekmachine als we daar een bepaalde zoekopdracht invoeren. Meestal een combinatie van zoektermen of een vraag.

Wat is een alternatief voor SerpFox?

Ja, een voorbeeld van een vragende zoekopdracht zou kunnen zijn: wat is een alternatief voor SerpFox? Het is lastig, onnauwkeurig én tijdrovend om zelf handmatig de SERP te bepalen. Daarom maken wij gebruik van een online SERP checker. Een dergelijke tool doet dit automatisch en de resultaten zijn relatief objectief.

Een SERP zelftest is nooit objectief!

Een SERP test die je zelf vanaf jouw eigen werkplek uitvoert via Google.nl is nooit objectief. De getoonde resultaten zijn afhankelijk van veel factoren. Een belangrijke factor is zoekgeschiedenis.
Omdat Google echt alles van jou weet kun je op je eigen computer geen objectieve opdracht invoeren. Alle resultaten worden samengesteld op basis van kennis die Google van jou heeft. Natuurlijk is dat IP nummer gerelateerd én account gerelateerd. De meeste mensen hebben wel een of ander Google account. Denk aan Google Mail, Google Chrome Browser, Google Drive of YouTube, en ga zo maar door.

Een ander alternatief voor Serpfox en Serpchecker: Whatsmyserp!

Tot april 2020 gebruikten wij Serpfox maar helaas kunnen wij daar op dit moment, 23 april 2020, geen nieuwe accounts aanmaken dus moesten we op zoek naar een alternatief. Als webmarketing bureau maken wij gebruik van betaalde versies maar wij willen dat onze relaties ook zelfstandig, onder een eigen account, posities kunnen controleren. Wij vinden zelfredzaamheid belangrijk en dragen graag kennis over. Natuurlijk willen wij het ook voor jou doen maar in eerste instantie streven wij ernaar dat jij zelf begrijpt hoe het werkt.

Met Whatsmyserp in 1 minuut het eerste rapport

Deze week hebben wij de eerste testen gedaan met Whatsmyserp en functioneel is dit goed vergelijkbaar met SerpFox. Er is een gratis variant waar je in 1 minuut je eerste rapportage kunt draaien.

 1. account aanmaken
 2. mailadres bevestigen
 3. domeinnaam toevoegen
 4. zoektermen invoeren
 5. land bepalen
 6. rapport starten
 7. dat kan iedereen zelf.
Gratis serpchecker - Whatsmyserp

Wil je een SERP zelftest doen via je eigen browser in combinatie met Google?

 1. log dan uit bij Google
 2. maak gebruik van de Thor Browser of de nieuwe Edge van Microsoft
 3. installeer VPN software, bijvoorbeeld Windscribe (gratis). Dit maskeert jouw IP adres!
 4. zet de VPN software aan, je ziet dat je IP nummer verandert
 5. open een nieuw incognito venster in je browser
 6. voer een zoekopdracht in
 7. eenvoudig maar arbeidsintensief

Nadelen van deze Gratis SERPchecker

Deze gratis SERP checker werkt uitstekend maar voor de veeleisende webmaster is hij niet toereikend. Hieronder geef ik de 2 belangrijkste redenen.

 1. geen controle op mobiele resultaten (die kunnen behoorlijk verschillen en mobiel zoeken is in de B2C sector toch absoluut lijdend
 2. geen ranking historie (dat is handig omdat je wilt zien wat de trend is)

Maar, gelukkig is de betaalde versie van deze SERP checker heel erg goedkoop in de zin van ‘een goede koop’. Ze leveren veel gemak voor een lage prijs. Voor minder dan 4,95 per maand krijg je alle mogelijkheden tot 25 zoekterm combinaties. Tot 200 zoekterm combinaties kost slechts 19.95 per maand.

Andere interessante links:

 1. Alternatief voor MailChimp
 2. Gratis websiterapport
 3. 5 redenen waarom e-mailmarketing werkt