Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Daar koop ik een mooie tent voor

Voor eigen projecten verstuur ik ongeveer 10 zendingen per dag. Het grootste gedeelte via brievenpost en ongeveer 30 per maand als pakket. Aan de postzegels valt niet veel te doen omdat we in Nederland te maken hebben met het monopolie van Post NL en is het versturen van brieven gruwelijk duur. Gelukkig zijn er meer aanbieders op het terrein van de pakketbezorging hoewel ik ook op dit vlak behoorlijk mijn twijfels omdat ik denk dat een oligopolie wellicht nog gevaarlijker is dan een monopolie maar dat is niet het onderwerp van dit artikel: goedkoper pakketten versturen met Post NL binnen Nederland.

goedkoop pakketten versturen

Direct contract bij Post NL

In eerste instantie had ik een directe overeenkomst met Post NL Pakket uit hoofde van mijn werk voor onze kinderkledingwinkels. In die tijd verstuurden wij om en nabij de 10.000 pakketjes per jaar waardoor je rechtstreeks met de grote jongens kon handelen. We verstuurden in die tijd voor minder dan 5 euro ex BTW binnen Nederland als ook naar Duitsland en België.

Op de een of andere manier kost het versturen van een pakket in Duitsland relatief heel veel minder. De logica ontgaat mij volledig en ik heb niet de moeite genomen om het echt te begrijpen. Ik weet alleen dat een Duitser binnen Duitsland op dit moment (10 mei 2021, bron DPD.de) voor 4,39 euro inclusief de BTW een pakketje bij zijn buren kan laten afleveren. Dit is het tarief dat een particulier betaald, iemand die dus geen aantallen / volume maakt. Waarom de Nederlandse consument tegenwoordig meer dan € 7 euro moet dokken? Vertel het me. Waarom ik met op dit moment zo rond de 400 pakketjes per jaar € 7 (ex BTW) moet betalen? Vertel het me!

Ik wil goedkoop pakketten versturen met Post NL binnen Nederland!

Welnu, toen we stopten met het verkopen van kinderkleding verviel ook ons contract met Post NL en moest ik op zoek naar een pakketservice, een intermediair die namens mij en 1000’den andere kleine webwinkels op zoek gaat naar gunstige inkoopvoorwaarden door krachten te bundelen.

Ik koos 3 jaar geleden voor SendCloud en heb met veel plezier gewerkt met deze software, in die tijd betaalde ik 5,95 voor een pakketje ex BTW. De opslag van 1 euro vond ik al behoorlijk aan de rand maar er was geen alternatief. Hoewel de handmatige interface erg slecht ontwikkeld was waren de tarieven indertijd goed. In de loop van de jaren werden de tarieven verhoogd en op dit moment is het zelfs zo dat ik via SendCloud meer betaal dan wanneer ik via Post NL – toch mijn belangrijkste pakketdienst – rechtstreeks een pakketje aanmeld. Met mijn kennis vanuit het verleden vind ik een opslag van meer dan 2 euro voor het aanmaken van een zending absurd gezien het een zeer eenvoudige API is die iedere programmeur binnen 1 week ontwikkeld heeft.

Dus, op zoek naar een andere partij. Snel gebruik maken van Google en dan duikt KEEN Delivery op. Ze bieden, zonder maandcontract, onder andere de diensten aan van Post NL en DPD (ik verstuur veel naar Duitsland en België) en dat tegen tarieven die precies 1 euro goedkoper zijn bij verzending via Post NL als ik gebruik maak van die andere tussenpersoon. Ten aanzien van verzending naar Duitsland en België lijken de tarieven om en nabij de 10 cent duurder per zending. Ik snap dit niet. Toen ik nog rechtstreeks zaken deed met Post NL was de prijs voor DE en BE zendingen niet zo heel erg veel duurder als binnen NL zendingen. Als ik dit probeer te beredeneren dan heeft dat te maken met de lage prijs voor verzending binnen DE. Gewoon de buitenlandpakketten eruit sorteren, in een grote vrachtwagen stoppen en afgeven net over de grens bij het DPD distributiecentrum in bv. Hückelhoven.

Zo zie je maar, gewoon elke 2 jaar alle tarieven onder de loep nemen. Niet altijd even leuk maar vaak toch wel interessant. Voor mij 1 uur werk en een besparing van gemiddeld 400 euro per jaar. Dan kan ik nu die mooie tent kopen waar ik al een tijdje naar op zoek ben. Is het iets voor jou, geld besparen op je pakketkosten, bedoel ik?

Wellicht ook interessant

  1. Goedkoop e-mailings versturen
  2. Wat is jouw Google ranking SERP
  3. Wat zijn de Google Ranking Factoren
  4. GRATIS: Algemene Website Keuring (AWK)

NS
Sorry, ik ben een beetje into hiking op dit moment. Je kunt er natuurlijk een mooie fiets voor kopen of een nieuw paar schoenen.