Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

E-mail verificatie tool

e-mail verificatie tool

In het prille begin zat ik erg op de Euro. Samen met mijn programmeur bouwde ik toen een rudimentair e-mail systeem dat via onze server in grote batches e-mail verstuurde naar een e-mailbestand dat ik had opgebouwd van meer dan 30.000 klanten. Een doorsnee ESP (E-mail Service Provider) rekent dan al snel zo’n 50 euro per de maand voor zijn dienstverlening. In dit artikel beschrijf ik NeverBounce als e-mail verificatie tool.

Jarenlang heb ik op die manier gemaild zonder goed na te denken over de gevolgen van mijn bezorgratio en het imago van het verzendend domain bij de grote jongens als Gmail en Microsoft.

Inmiddels weet ik beter en werk ik al jaren met MailerLite. Deze tool zorgt ervoor dat ik geen twee keer kan mailen naar e-mailadressen die een harde bounce geven.

Beter is het om voor verzending je mailbestand op kwaliteit te testen. Met dit doel in het oog heeft NeverBounce een dienst ontwikkeld – e-mail verificatie tool – en ik heb de verkoopargumenten vertaald.


NeverBounce is extreem overtuigd dat ze het hoogste niveau van nauwkeurigheid hebben bereikt tijdens het opschonen van lijsten. Hierdoor garanderen zij dat niet meer dan 3% van de e-mailberichten die u verstuurt onbezorgd retour zullen komen (bounce). Als het percentage retourmail hoger is dan 3% dan betalen ze het verschil terug.

E-mail verificatie verzekert u dat u alleen verstuurd naar e-mail contacten die valide zijn en die dus niet zullen retour komen. Er zijn veel applicaties voor e-mail verificatie die variëren van e-mails controle tijdens initiële vastlegging via een API als ook het periodiek en in de loop van de tijd handhaven van de database. Enkele van de meest voorkomende voordelen van e-mail verificatie zijn:

  • verhoogt de inbox bezorging en voorkomt aflevering in spamboxes;
  • Gehoor geven aan bounce rate beleid van de belangrijkste e-mail service providers (voorkomen dat je geblokkeerd wordt);
  • Een goede afzender reputatie behouden of bereiken;
  • Jouw IP adres gezond houden als bron van verzendingen;
  • Het regelmatig opschonen van je bedrijfsdata;
  • Je klanten bereiken.

Wat omvat het e-mail verificatieproces?

Het verificatieproces is opgebouwd in 12 stappen en controleerd elke mailadres in totaal 75 keer vanuit verschillende locaties in de wereld. Zij maken gebruik van MX, DNS, SMT, SOCIAL en andere beschermde technieken bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een e-mailadres. Standaard wordt ontdubbeling aangeboden en verkeerde syntax (opbouw) verwijdering om te voorkomen dat u onnodig betaalt.

Omzeilt NeverBounce spam traps?

Haar klanten hebben zelden te maken met spam vallen na verificatie via het systeem van NeverBounce. Een deel van het verificatieproces is erop gericht om spam vallen te vinden waarmee serieuze schade aan uw reputatie wordt voorkomen, deze mailadressen krijgen de status ‘ongeldig’ en zouden door u niet gemaild moeten worden.

NeverBounce is een voormalig marketing adviesbureau en heeft tot doel een beter en beter betaalbaar e-mail verificatie systeem te bieden, een dienst die we zelf zouden willen gebruiken.
Vandaag de dag is het een van de grootste spelers in de markt en leveren wij de meest betrouwbare dienst in de markt. NeverBounce kan meer identificeren en accepteert meer adressen dan elke andere verificatieservice en levert de diensten sneller. Test het zelf.

Is mijn bestand veilig bij NeverBounce.

Uw bestand is altijd van u en zal niet gedeeld worden. De data wordt gedurende een periode van 90 dagen bewaard in het systeem maar u kunt uw data ook direct permanent verwijderen. Wij doen het maximale om te zorgen voor een grote veiligheid in onze systemen.


Mailerlite biedt ook een soortgelijke functie in samenwerking met MailerCheck en is iets duurder dan NeverBounce. Ik weet op dit moment nog niet waar functioneel de verschillen liggen behalve dan dat de integratie met MailerLite gemakkelijker werkt en je niet met adresbestanden hoeft te jongeleren. Het werkt als een addon op je Mailerlite account. Mailerlite is super gebruiksvriendelijke e-mailmarketingsoftware tegen de helft van de prijs van marktleider MailChimp.