Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Werkt een Chatbot conversie verhogend?

werken een chatbot conversie verhogend op jouw website

Niet vragen. Gewoon uitproberen. Of het ‘bewijs’ dat een chatbot conversie verhogend werkt hier lezen: Yes, chatbots improve your conversionrate.

Natuurlijk kennen we allemaal de pop-ups die verschijnen aan de rechterzijde. Veel mensen ergeren zich daar aan maar als je het subtiel toepast begrijp ik het wel. Je moet laten zien dat je er wil zijn voor de klant. We kennen allemaal ook de ergernis dat je de uitbater van een website niet kunt spreken. Het lijkt wel of telefoonnummers helemaal uit de mode zijn. Ik zeg altijd, zo communiceren met de klant zoals hij dat wil*.

Leren van de ondernemers die ik help

Edwin ken ik al bijna 20 jaar. Ooit kwam hij bij mij met de vraag om hem te helpen bij het bedenken van een bedrijfsnaam voor zijn fitnesscentrum. We hadden snel een klik. Binnen enkele dagen kwam ik met Fit in Varsseveld op de proppen. Een mooie naam die goed te vertalen is naar andere plaatsen en met een heel mooie dubbele gelaagdheid. Fit leven maar ook ergens in passen. Voel je hem :) To fit in those tight pants or skinny skirt.

Met dat fitnesscentrum is het niet zo goed afgelopen. Een lang verhaal. Aan de inzet heeft het niet gelegen.

Onlangs is hij zelfstandig gegaan als vertegenwoordiger van fitnessapparatuur. Zijn ervaring als eigenaar van een fitnesscentrum en de vele jaren als accountmanager gecombineerd in een missie; dat wil toch iedereen.

Edwin belt me regelmatig op, ik herken zijn nummer :) en we werken wel eens samen. Een tijdje geleden vroeg hij om een WhatsApp knop. Ik vond het maar niets maar het was wel super functioneel. Vorige week wilde hij een andere functie op zijn site. Een soort chatbot. Natuurlijk heb ik de plugin geïnstalleerd en vanochtend test ik de gratis variant en ik moet zeggen dat dat veel belovend is. Ik ben benieuwd wat de gevolgen zullen zijn voor het aantal aanvragen. Ik vind de functionaliteit veelbelovend.

Wat vind jij? Zou je het eens willen proberen. Laat het me weten. Ik help je verder. Stuur me even een e-mailbericht.

Online First met FirstOnline.

NS
Edwin levert fitnessapparatuur en een super vette spiegel van Fittar. Werken aan je gezondheid is goed en met de Fittar heb je een geweldig hulpmiddel in huis. Voor fitnesscentrum en particulier. Een gezonde geest in een gezond lichaam, samen sterk.

*
Als jij tot doel hebt om maximaal rendement te halen uit jouw website dan is dat mijn advies. Ik zelf werk anders. Mijn mailbox is taakstellend en ik wil dat alle aanvragen via deze mailbox binnenkomen zodat ik geconcentreerd kan blijven werken. Ik kan de onderkant van mijn mailbox zien zonder te scrollen. Dat kan twee dingen betekenen:

  1. Ik ben totaal onbelangrijk of
  2. ik heb het goed geregeld.

Wellicht zelfs allebei simultaan. Ik ben onbelangrijk én heb het goed geregeld :)