Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
026 44 30 117
info@firstonline.nl

Barterdeal

barterdeal usabilitytest vs studio at naxos

Ik werk de afgelopen weken enkele uren per dag vanuit mijn vakantie locatie. Eerst ergens onder München, vervolgens in Bologna, Ancona, Amoudia, Athene, op de boot en, inmiddels al ruim een week, vanuit mijn tent-office op Naxos, Camping Maragas. Het is een voorrecht om zo te mogen leven; een fijne combinatie tussen werk en plezier. Vandaag sluit ik een barterdeal: usabilitytesting in ruil voor een studio.

Vanochtend loop ik naar Dina verder op in Procopios. Petra, vriendin voor mij, komt donderdag aan met de boot en ik wil haar een beetje verwennen hoewel ze net zo makkelijk als ik met de kont op de grond kan leven. Derhalve, een klein studiootje geboekt, ergens in een baai, tegen een heuvel, met zwembad en zeezicht. Niet verkeerd voor die kleine week dat we samen zijn.

What do you do?

Dina – een geweldig verkoopster – had mij aangesproken toen ik met de veerboot aan wal kwam. Ik vertelde haar dat ik eerst wilde kamperen. Vijf dagen later spreekt ze me aan in de supermarkt. Ik schreef er al eerder over. Vanochtend ga ik kijken of het voldoet aan de verwachtingen. Als ik bij het zwembad ben aangekomen tref ik niemand en bel ik haar. Of ik even wil wachten, ze staat nog bij de veerboot. Haar dochter brengt me een heerlijke frappé.

Een half uurtje later komt ze aan en we geraken in gesprek. Ze stelt de onvermijdelijke vraag: ‘What do you do?‘ Het liefst wil ik dan antwoorden ‘I am an artist‘ of liever nog heel kort en krachtig ‘Drugsdealer.’ Dat doet het altijd erg goed. Ik geef haar een eerlijk antwoord en vertel over mijn werk als webmarketeer. Haar ogen worden groter. Ze vertelt dat haar zoon de site heeft gebouwd. Of ik tips heb. Synchroniciteit? Gisteren las ik zo waar een oud artikel waarin ik gebruiksonderzoekusabilitytesting – aanbied.

Ja, haar site is totaal ongeschikt voor mobiel maar de foto’s zijn mooi. Ik heb wel enkele suggesties. Ik sluit een deal en maak later deze week een uurtje vrij voor het laaghangende fruit. Allebei blij.

Heb ik nu een barter gesloten? Niet verder vertellen, banken houden daar niet van.

Wil je jouw site eens laten doorlichten. Ik haal heel snel de verbeterpunten eruit, niet geheel geautomatiseerd met een stukje software maar als gebruiker.

Bekijk deze hilarische video eens waarin iemand kennis maakt met het nieuwe Windows 8. Hilarisch, die man, dat hoofd, geniaal.