Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Werken met WordPress Blocks

werken met wordpress blocks

We werken al bijna een jaar binnen de nieuwe WordPress teksteditor waarin een start is gemaakt tot het werken met blokken. Tot die tijd werd dit gedaan door themebuilder plugins te installeren maar die waren vaak niet vriendelijk in gebruik, te complex en voorzien van een heleboel onnodige ballast.

Met de lancering van WordPress versie 5 werd het dus mogelijk om ook met blokken te werken zonder dat daarvoor een extra plugin nodig was. Daar worden wij altijd vrolijk van omdat wij het liefst zo veel mogelijk binnen de kern van de software blijven.

We zien dat deze nieuwe functies elke maand beter lopen. Was voorheen het kolommenblok nog een echte draak. Met de update van april ’20 moet ik zeggen dat het werkt. Fijn om te zien.

Een zeer welkome functie is de mogelijkheid om standaard blokken te definieren. Eenmaal ontwikkeld kun je ze overal doorplaatsen en dat scheelt programmeertijd waardoor je een nette en goedwerkende site kunt opleveren tegen een betaalbare vergoeding. Enkele developers die daar handig gebruik van gemaakt hebben zijn Getwid en Gutenberg Blocks.

Probeer het eens uit. Ontwikkel binnen je bestaande website een test pagina en speel met de handige functies.