Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Gebruikersrol aanpassen

gebruikersrol aanpassen in wordpress

Vandaag werk ik aan een mooi project voor een importeur van persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze organisatie heeft nauwe banden met toeleveranciers in China en start met de import en groothandel in mondkapjes. De eerste leveringen zijn aangekomen in het magazijn van onze expediteur en dat was reden om verder te werken aan de inrichting van logistieke processen. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: hoe kan ik een gebruikersrol aanpassen zodat mijn expediteur alleen toegang krijgt tot de bestellingen?

Gebruikersrol aanpassen

Ik heb deze week gewerkt met een aantal plugins om het verzendproces te optimaliseren. Met behulp van de WooCommerce In- en Export plugin kan ik een geautomatiseerde taak aanmaken waarbij tijdsafhankelijk nieuwe bestellingen als bestand worden gemaild aan de expediteur.
Daarnaast heb ik een DHL plugin geïnstalleerd waarmee wij op kantoor DHL verzendetiketten kunnen aanmaken. De expediteur hoeft ze dan alleen zelf af te drukken. Probleem daarbij is dan dat hij dan nog niet weet wat hij moet gaan verzenden en bovendien weten wij op voorhand niet hoe hij zelf de zending wil afhandelen. Zo wil hij kleine zendingen in een doos verzenden met DHL maar de grote leveringen wil hij zelf wegbrengen met zijn eigen vrachtwagen. Daarom hebben wij besloten om de expediteur toegang te geven tot onze orderadministratie.

De expediteur geven wij alleen toegang tot de bestellingen. Met gebruikersrollen kun je de toegang tot modules voor gebruikers inrichten.

Rechten toekennen aan een gebruik in WordPress

Met behulp van de module Advanced Acces Manager kan ik tot op detail niveau rechten toekennen aan een gebruikersrol. Ik heb een nieuwe rol aangemaakt – expeditie – en alle toegang uitgezet behalve de toegang tot bestellingen en klantinformatie. Op dit manier heeft de expediteur een mooie eenvoudige interface en kan hij niet per ongeluk op het verkeerde knopje drukken. CTRL ALT DEL, are you sure, Yes i am! Het zal de eerste keer niet zijn.

Ik kan de module AAM echt aanraden. Zeer veel functionaliteit en toch een goed te begrijpen interface.

Wil je bepaalde processen optimaliseren en weet je niet hoe? Bel mij via 026 44 30 117 en samen vinden we een betere methode. Heel veel kan met standaard software of een goede procedure en als dat niet werkt ,.. dan maken we het werkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + vier =