Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Speed matters

Met een usabiltity test weet u het. Laat uw site testen door een van onze experts

Snel kan sneller! De no. 1 positie op de zoekmachine resultatenpagina (Search Engine Result Page – SERP) is goed voor meer dan de helft van alle aanvragen. Voor Hijink Advocaten hebben we meer dan 32 zoektermen op positie 1 en meer dan 100 top-10 posities.

Uit onderzoek kwam echter ook naar voren dat de snelheid van Hijink.com verbeterd kon worden. De bestaande template die wij 4 jaar geleden op maat hebben ontwikkeld bevatte javascript waar wij tegenwoordig geen gebruik meer van zouden maken. Daarnaast bleek dat een aantal vaak geïnstalleerde plug-ins een erg hoge last met zich meebrachten. Wij hebben hiervoor andere oplossingen gezocht.

Hijink Advocaten is via diverse sites online vindbaar. De kernsite – Hijink.com – presenteert het volledige dienstenaanbod waaronder Arbeidsrecht, Letselschaderecht en Ondernemersrecht. Via de site Letselschadeadvocaat.nl presenteren zij op een gestructureerde wijze het volledige dienstenpakket ten aanzien van letselschade.

Vorige maand hebben wij gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe template op basis van het bestaande grafisch ontwerp. Deze template is sinds 2 weken online in test via letselschadeadvocaat.nl. Afgelopen week kregen we onze eerste beloning: op de veruit meest belangrijke zoekterm ‘letselschade advocaat’ hebben wij een verbetering geboekt van 10 posities en staan wij inmiddels in de top 10.

Snelheid is blijkbaar een erg belangrijke rankingfactor. Een verouderde template, verkeerde opbouw, veeleisende plugins en verkeerde fotografie hebben een enorme invloed op de laadtijd. Ondanks dat dit voor klanten zelf zelden als een probleem wordt ervaren omdat de sites nog steeds snel genoeg laden hecht Google er wel veel waarde aan.

Wil je door ons jouw site eens laten doorlichten? Maak dan gebruik van onze WAPK, een algemene periodieke keuring van jouw website. Voor de prijs van een etentje bij de Italiaan onderwerpen wij jouw site aan een keuring en maak ik tijd vrij om de resultaten te bespreken.

Een website is nooit af, de techniek verandert, de klant verandert, jij verandert. FirstOnline. helpt jou aan een website die is afgestemd op deze veranderende omstandigheden. Mail mij voor een afspraak of bel 026 44 30 117

Met vriendelijke groet,

Remo Natali
Online First met FirstOnline.

NS
Wil je weten wat belangrijke rankingfactoren zijn?