Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Tier 2 Backlinks – een belangrijke SEO taak

linkbuilding handleiding gratis download

Vandaag schrijf ik over Tier 2 Backlinks (hierna T2B). Ik geef een definitie en meerdere voorbeelden. Ik laat je zien waarom ze belangrijk zijn en ik geef een aantal bronnen waar jij gebruik van kunt maken in de online marketing van jouw website.
Na het lezen van dit artikel begrijp je het belang van tier 2 linkbuilding en hoe je het kunt inzetten als ‘off page’ activiteiten die erop gericht zijn jouw website organisch (dus onbetaald) beter te laten scoren binnen zoekmachines; een hogere positie op zoekmachine resultatenpagina (Search Engine Results Pages – SERPS).

Voorbeelden van Tier 2 Backlinks:

  • Links vanuit gestructureerde lijsten;
  • Links vanuit profielsites;
  • Links vanuit sociale media;
  • PBN links;
  • Links vanuit een perspublicatie.

Waarom zijn Tier 2 Backlinks zo belangrijk?

Tier 2 backlinks zijn belangrijk omdat zijn autoriteit doorgeven aan jouw website door aan bestaande backlinks belang toe te kennen. Zoekmachines indexeren T2B om het belang van T1 links die naar jouw site verwijzen te bepalen.

Een voorbeeld van een Tier 2 traject

Een goede aanpak omvat 3 lagen: Tier 1, tier 2 en tier 3 links.

Tier 2 backlinks zijn indirecte links die linkwaarde overdragen naar een tier 1 link (de link die rechtstreeks naar jouw belangrijkste domein verwijst) en dus indirect naar de belangrijkste website. Tier 3 backlinks verwijzen dus naar Tier 2 backlinks. Dit is de reden dat het sommigen het een linkpiramide noemen.

In opdracht van Hijink Advocaten schrijven wij maandelijks tussen de 4 en 8 unieke SEO-teksten van ongeveer 250 woorden. In deze tekst leggen wij een of twee verwijzingen (links) naar specifieke berichten op de website Letselschadeadvocaat.nl; dit is een Tier 1 website.
Deze unieke SEO-teksten publiceren wij via een webmaster als bericht op andere websites (buiten ons eigen netwerk) met een redelijk hoge pagina- of domeinwaarde (Tier 2 site). Vervolgens leggen wij in berichten binnen deze website Letselschadeadvocaat.nl een link – voor meer informatie of het hele bericht – naar een specifieke pagina op de site Hijink.com. We zouden nog een stap verder kunnen gaan – Tier 3 – door te publiceren of linken naar de door ons gebruikte Tier 2 websites. Dit doen wij op dit moment niet.

Het belangrijkste doel van Tier 2 Linkbuilding is het verhogen van de paginawaarde van de domeinen met tier 1 links die verwijzen naar jouw Tier 0 website; de beoogde website waarmee je je wilt profileren. Tier 2 backlinks zijn daarom belangrijk. Ze staan geheel los van jouw Tier 0 website.

Ten aanzien van de kwaliteitseisen van tier 2 backlinks hoef je niet zo strikt te zijn als bij tier 1 links omdat ze niet direct linken naar jouw belangrijkste website. je streeft naar een gebalanceerde mix van aantallen en waarde. Eigenlijk is alles wat je niet kwalificeert als rommel goed genoeg voor Tier 2 linkbuilding. Hierdoor kun je relatief snel en voordelig aan de slag. Het is ook verstandig om een combinatie van dofollow en nofollow links op te nemen om je dan een gevarieerd linkprofiel krijgt.

Bronnen voor Tier 2 linkbuilding

Als je inspiratie zoekt op weg naar kwalitatieve tier 2 backlinks dan kun je ook onderstaane berichten eens lezen:

Samenvattend

Ik hoop dat je iets hebt opgestoken over dit onderwerp en begrijpt dat het de op een belangrijkste element is om de autoriteit van jouw domein op te bouwen door een linkpiramide op te bouwen die indirect naar jouw belangrijkste domein verwijst. Deze Tier 2 links verhogen de waarde van jouw domein dus zijn ze belangrijk.