Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Gratis of premium SSL

gratis ssl webhosting domeinnaam

Moet je kiezen voor een gratis Let’s Encrypt certificaat of een premium SSL certificaat?

Een versleutelde verbinding is noodzakelijk voor iedereen die data over het internet wil versturen. Dit is niet alleen veiliger maar zorgt ook voor betere SEO en dus een betere SERP. Je hebt dan wel een SSL certificaat nodig. Via diverse hostingproviders kun je gratis Let’s Encrypt certificaten installeren. Maar wat is het verschil tussen een gratis SSL en een betaald SSL.

Een SSL certificaat voor betere veiligheid en verbeterde SEO

Het wordt met de dag duidelijker dat je voor je website gebruik moet maken van een veilige verbinding tussen jou webserver en de browser van jouw bezoeker. Dit is niet alleen van toepassing voor webwinkels maar ook voor informatieve websites. En er is meer. Google heeft aangegeven dat de nieuwste Chrome browser onveilige websites niet langer zal tonen. En dat wil je niet nadat je zo veel tijd en geld hebt gestoken in jouw website.

Een SSL certificaat van een commerciële uitgever waaronder Comodo is behoorlijk prijzig maar wellicht zijn geld waard. Het Let’s Encrypt project is gestart als initiatief om ondernemers aan te moedigen om over te stappen naar HTTPS protocol. Deze open certificaat uitgever levert gratis SSL certificaten met basis veiligheidsmaatregelen. Zo wordt de data versleuteld overgedragen. Dat is positief. Het grote voordeel is dus dat beveiligde verbindingen betaalbaar zijn.

Let’s Encrypt of een gerenommeerde uitgever?

Nu dat er een gratis SSL certificaat beschikbaar is, wat is dan de reden om alsnog een premium. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het doel van jouw website en de garanties die jij jouw bezoekers wilt bieden. Als je niet meer dan een passieve website hebt en je wilt alleen bereiken dat bezoekers jouw domein vertrouwen met dank aan een https:// verbinding en de nare chrome waarschuwing wilt voorkomen dan zal een Let’s Encrypt certificaat voldoende zijn:

 1. niemand heeft aan de inhoud van je site gezeten
 2. de data is niet onderschept tijdens de overdracht
 3. niemand kan advertenties tonen binnen jouw website wanneer ze gebruik maken van publieke Wi-Fi hotspots.

Des al niet te min, als je website betrouwbare informatie bevat dan adviseren wij gebruik te maken van een premium SSL van een officiële uitgever. Jij bent ten slotte verantwoordelijk voor het handhaven van de betrouwbaarheid van de informatie die je aan jouw bezoekers en de betrouwbaarheid van de data. Dergelijke websites bevatten:

 1. inlogfuncties middels naam en wachtwoord
 2. formulieren om aanvragen te versturen
 3. e-commerce websites met betaalfuncties
 4. overheids of gemeentelijke websites
 5. gezondheidswebsites.

Verschillende garanties

Commerciële uitgevende instanties bieden meerdere niveaus van betaald SSL

 1. Domein validatie: Alleen de domeinnaam wordt gevalideerd waardoor gebruikers zeker weten dat de data veilig wordt verstuurd en dat het authentiek is. De identiteit van de website eigenaar is minder belangrijk en deze wordt dan ook niet in het certificaat genoemd.
 2. Organisatie validatie: De bedrijfsgegevens worden expliciet vermeld op het certificaat en er vindt ook een verdere verificatie plaats via de KVK en telefonisch. Nu kunnen de bezoekers dus ook het bedrijf achter de website vertrouwen
 3. Extended validatie: Naast een verificatie van de onderneming geeft de CA ook financiële compensatie bij misbruik. Zo hebben de gebruikers maximale garantie. Als jouw site dit certificaat bezit dan zien ze uw volledige bedrijfsnaam in het adresveld van de browser.

Natuurlijk, zeer solide verificatie vereist zeer veel tijd. Het is echter noodzakelijk om deze uitgebreide verificaties uit te voeren. Ben je geen fan van papierwerk? Laat dit dan door ons afhandelen. omdat de verificatie uitgebreid is betekend dit dat deze ook jaarlijks verlengd moet worden. Het wordt niet automatisch vernieuwd.

Daarnaast is de reputatie van commerciële CA een aanvullende garantie die de hogere prijs rechtvaardigt. Dit geeft meer garanties aan jouw bezoekers en betere beveiliging tegen phishing.

Tip: Onze standaard SSL is al beschikbaar vanaf 3,95 per maand. Wij verzorgen de setup. Uw webdeveloper zorgt voor de verdere verwerking binnen uw site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =