Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Black Friday

Ik ontkom er niet meer aan, morgen is het ‘Zwarte Vrijdag’; de dag waar heel detaillerend Nederland, West Europa en het leeuwendeel van het Noordelijk halfrond naar toe leeft. In de aanloop naar SinterKerst moet dit de dag worden waarop records gebroken worden. Meer bezoekers, meer plastic zakjes, meer pakketjes.

Waarom heet dat eigenlijk Zwart? Zwart dit, zwart dat, waarom zwart. Zwarte vrijdag, zwarte zaterdag. Alsof alles wat zwart is niet voldoet. Black hat, white hat. Maar eigenlijk is zwarte vrijdag dus een goede dag, goed voor consument en detaillist. Dus dan laten we het maar zo. Brengt het zwart dus toch iets goeds.

Ik was vandaag met Colin in overleg. Hij zet zijn webshop morgen op zwart. Ik vertel hem dat we een WordPress plug-in moeten ontwikkelen waarmee iedere webmaster met een druk op de knop zijn site 24 uur op zwart kan zetten. Ik stel voor dat we dit laten gelden voor alle tijdzones dus hop .. 48 uur (dat wordt een parameter). Dan kan de hele wereld dus 24 uur lang niet bestellen. Volg je me nog?

Wellicht ook een donatieknop natuurlijk voor Greenpeace (weer een parameter, je mag natuurlijk zelf kiezen welk goed doel, als het maar via onze plug-in loopt, snap je hem?) Maar ik wil toch met klem Greenpeace aanbevelen omdat dit feitelijk de enige logische keuze is. Bescherm de aarde, bescherm jezelf.

Ik zie de plug-in al groeien in functies en parameters:

  1. kleur achtergrond,
  2. afbeelding,
  3. countdown timer,
  4. goed doel,
  5. nieuwsbrief koppeling,
  6. facultatieve redirect functie,
  7. melding naar Google,
  8. een tellertje voor het aantal sites dat ‘op zwart’ gaat en zo voort.

Ik hoop dat Google dit kan waarderen maar wie houd ik voor de gek?

Ik zet morgen in ieder geval mijn webshop – loommania.nl – op slot. Wie volgt?

PS:
Ik wil ook een browser add-on. Een zogenaamde BlackBlocker waarmee ik specifiek alles met het woord ‘zwart’ of ‘black’ kan blokkeren of beter nog vervangen door een plaatje van een regenboog. Vraag ik nu te veel?
PPS:
Waaaah. Maak me gek.
PPPS:
Zo, ik ga aardappelen halen en een heerlijke Spaanse tortilla maken. Vanavond komen onze huisgenoten eten en Nimish (huisgenoot no. 1a) is toevallig ook in Arnhem en schuift aan met een vriend. Food things in life are free. Alhoewel.
PPPPS:
Wil je toch nog iets bestellen via Loommania? Doe dat dan nu. Met de kortingscode ‘min15’ krijg je 15% korting. Ook ik wil van mijn voorraad af omdat ik 4 jaar geleden te grote ogen had.
PPPPPS:
Zal ik dan maar meteen de domeinnaam: webshopgesloten.nl vastleggen?
PPPPPPS:
BlackBlocker zal als naam ook wel weer bezwaren oproepen. Grrrr. Ken je nog die geweldige zonnebrillen van Tell Sell. Dat waren echte ‘BlueBlockers.
PPPPPPPS: BlackFridayBlocker, BFB instead of BFF? BFB plug-in by Remo Natali and Mr.C.