Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

WordPress back-up maken

wordpress backup maken

WordPress is het meest gebruikte CMS op aarde. Miljoenen installaties en dat allemaal op basis van de gratis open source applicatie. Het gemak van WordPress en de enorme populariteit heeft ook zijn nadelen; de code is zeer interessant voor hackers. In dit artikel WordPress back-up maken beschrijf ik de reden waarom het belangrijk is om een goede WordPress back-up plug-in te installeren én de back-ups ook te maken voor elke update.

Waarom zou ik een WordPress back-up maken?

wordpress back-up makenDat doet mijn hostingprovider toch? Fout. U moet nooit de verantwoordelijkheid bij uw hostingprovider leggen. WordPress komt nooit alleen. Gemiddeld maakt een WordPress website gebruikt van 8 verschillende, aansluitende plug-ins die ontwikkeld zijn door verschillende ondernemingen en/of programmeurs. Deze veelheid aan vaak gratis plug-ins is een groot voordeel maar zorgt ook vaak voor problemen.

  1. Ze worden vaak niet bijgewerkt;
  2. Ze zorgen voor conflicten met andere plug-ins;
  3. Ze matchen niet goed met de laatste versie van WordPress;
  4. Ze zijn slecht gecodeerd en dus vatbaar voor plug-ins.

Daarom stellen wij vandaag deze plug-in voor: UpDraftPlus.

Waarom is deze WordPress back-up plug-in zo belangrijk?

Omdat het belangrijk is om de WordPress software bij te werken. De meeste updates hebben vaak te maken met veiligheidsproblemen in de core van WordPress. Als er een achteringang in de software bekend is geworden dan weten hackers daar snel op in te spelen. WordPress lost dit zo snel mogelijk op met een update.

3 regels bij updaten van WordPress

  1. maak altijd eerst een back-up!
  2. maak altijd een back-up
  3. maak een back-up

Dus, voordat u een update uitvoert maakt u eerst een back-up want de praktijk leert dat het updaten heel vaak problemen oplevert. Er gaat iets mis bij het bijwerken van de bestanden of een plug-in veroorzaakt een conflict. Als u niet kunt terug vallen op een back-up zult u in overleg moeten met uw systeembeheerder of met een WordPress developer. Dit is vaak moeilijk op korte termijn te realiseren en bovendien veel duurder.

Beter voorkomen dan genezen!

Gun u zelf de rust!

Gun u zelf de rust van een bijgewerkt CMS. Laat de back-up verzorgen door de specialisten van FirstOnline. Dan kunnen wij meteen ook de updates voor u uitvoeren, de site testen en fiatteren.

Regel mijn back-up!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + veertien =