Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Websitemigratie

de groene vingers hoveniers arnhem

Een paar maanden geleden kwam Hans Willem van De Groene Vingers Hoveniers uit Arnhem bij mij om tafel. Hij was ontevreden over het beheer van zijn huidige website en hij wilde een meer exclusieve uitstraling omdat hij graag wat vaker een echt mooie tuin wil aanleggen. Daarom wilde hij een nieuwe website.

Ik heb hem toen geadviseerd te werken met WordPress omdat dit erg veel mogelijkheden biedt, het gemakkelijk is om zelf te publiceren en je niet afhankelijk bent van een website bouwer.

Vandaag is dan eindelijk ook de verhuizing van de oude domeinnaam definitief afgerond. Dat was zeer problematisch omdat de gekoppelde e-mailadressen niet goed werkten en omdat de domeinnaam beheerder slecht bereikbaar was.
Om de onverklaarbare reden draaide de vorige site op een .org extensie terwijl de .nl nog beschikbaar was. Omdat in het mond op mond kanaal een domeinnaam gewoon erg belangrijk is helpt het als deze eindigt op .nl. Een punt org komt gewoon erg weinig voor en wordt door de mensen niet als logisch ervaren. Wat was het idee hierachter? Org als afkorting van organisch, dat is dan ook werkelijk het enige wat ik met goed fatsoen kan bedenken. In het verleden werd een .org vaak gebruikt voor overheidsinstellingen of stichtingen. Nou, die jongens van De Groene Vingers zijn alles behalve dat en staan met de voeten in de grond.

Omdat de toenmalige webdeveloper erg lastig bereikbaar leek hebben wij de content volledig handmatig overgezet. Bijna 70 unieke pagina’s opnieuw aangemaakt als pagina of blogbericht in WordPress en zorgen dat Yoast SEO tevreden is en alle stoplichtjes op groen zet. Een hele klus. Veel werk maar het mooie van internet is dat je van je werk vaak lang plezier hebt.

Surf naar: de-groene-vingers.nl

Waar moet je allemaal op letten bij een websitemigratie?

  1. oude reeds geïndexeerde content in kaart brengen (Google commando ‘site:domeinnaam’
  2. bepalen welke content je wilt behouden op basis van bezoekersaantallen
  3. bestaande content importeren of opnieuw aan maken
  4. oude urls goed vastleggen, nieuwe urls verbinden
  5. zorgen dat de aan het domein gekoppelde e-mailadres voor verificatie correct en toegankelijk is voor een snelle verhuizing / omzetting
  6. eventueel domeinnaam verhuizen en aanmaken in DNS
  7. ssl
  8. timing
  9. redirects / htacces oude urls naar nieuw urls
  10. URL vermeldingen op social profiles aanpassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − twee =