Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Wat is het verschil tussen een # en @ op Instagram?

wat is het verschil tussen # en @ bij Instagram

Wat is het verschil tussen een hashtag of een nametag? Sociale media zijn maken deel uit van ons dagelijks leven. Het nalopen van je sociale media is voor veel mensen vaak een van de eerste activiteiten direct na het opstaan; wat is het laatste nieuws over ‘People, Places and Planet’? Sociale media helpen je om in contact te blijven met familie, vrienden en de buitenwereld.

Instagram is een van de meest populaire platforms en wordt overal in de wereld gebruikt om met name afbeeldingen en korte video’s te delen. De hashtag (het #-teken) en de nametag (het @-teken) zijn de meest populaire elementen om bij een nieuwe foto te vermelden.

Om het meeste uit jouw sociale media account te halen, gebruik je het #-tag en @-tag, symbolen waarmee je je doelgroep actief aanschrijft.

Hoe gebruik je de hashtag?

Hashtags helpen je bij het branden van je ‘merk’. Het is een manier om je eigen gespreksonderwerp te beginnen. Het is een hulpmiddel waarmee gebruikers jouw bericht en dus profiel kunnen vinden ongeacht of ze jou volgen. Mensen kunnen een #-tag volgen. Vergelijk het met de oude zoektermen zoals je die meegeeft aan een blogbericht op je website.

Het interessante is dat mensen een hashtag kunnen volgen en alle berichten kunnen zien, zelfs als ze die specifieke gebruiker niet volgen. Het resultaat is een vergaarbak van berichten met een specifiek onderwerp; een bron van inspiratie voor de volgers.

De hashtag wordt meestal gebruikt voor onderwerpen en niet voor eigen namen zoals mensen, groepen of locaties. Het wordt weergegeven door het hekje “#”. Je kunt dit voor elk woord of elke zin plaatsen en mensen vertellen dat het de moeite waard is om over het onderwerp te praten. Een #-tag wordt zonder spaties gevolgd door de volledige term, ook als die bijvoorbeeld uit twee of meer woorden bestaat: #iksnaphethelemaal

Instagram registreert de hashtags die je vermeldt, zodat mensen deze ook in hun berichten kunnen zoeken en gebruiken. Je kunt zelfs een eigen hashtag bedenken #doesgek. Een hashtag is niet hoofdlettergevoelig, dus het staat je vrij om tegelijkertijd zowel hoofdletters als ook kleine letters te gebruiken.#sizedoesnotmatter

Als Instagram gebruikers op een hashtag klikken, komen ze terecht in de discovery feed van die tag, waar alle posts staan die ook die tag dragen. Mensen klikken op hashtags die ze interessant vinden (of gebruiken het als zoekwoord) om de content te vinden die daarop aansluit.

  1. Op een hashtag klikken
  2. Een hashtag zoeken
  3. Een hashtag volgen
  4. Een account volgen

Mensen gebruiken hashtags om content te ontdekken. Daardoor kunnen de juiste hashtags ervoor zorgen dat jouw posts door je doelgroep gezien wordt, zelfs als ze jouw account nog nooit eerder hebben bezocht. Toen Instagram doorkreeg hoe belangrijk hashtags waren hebben ze de functie verder uitgebreid: officiële merken kunnen nu ook klikbare hashtags in de bio van hun profiel zetten.

Gebruik van de nametag, het symbool @

De @-tag wordt gebruikt voor de naam van een persoon of groep. Via een @-tag probeer je de aandacht te trekken van iemand die het misschien interessant vindt om te lezen wat je hebt geplaatst.

Wanneer iemand jouw @-tag gebruikt, vergroot dit voor jou de kans om opgemerkt te worden door die persoon of beheerder van een groep omdat deze een melding ontvangt via het tabblad ‘Meldingen’ binnen zijn Instagram account.

Je kunt meer dan één gebruiker vermelden met het @-teken. Ze krijgen dan allemaal een melding via het tabblad ‘Meldingen’. Deze @-tags worden niet weergegeven in je volgersfeed omdat je iemand persoonlijk een bericht stuurt. Instagram gaat ervan uit dat je gesprek niet voor iedereen relevant is, dus wordt het alleen aan de betrokken persoon weergegeven.

Zowel @-tag als #-tag hebben hun eigen belang. Het is dus verstandig om beiden te gebruiken waarmee je de betrokkenheid tot jouw profiel kunt vergroten.

#hashtag #instagramtags #tagging #totagornottotag #instagram #verschiltussenhashtagennametag #ikwilmeervolgers #ikwilmeerlikes #ikwilmeer #firstonline #onlinefirst ##