Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Op welke positie in Google staat mijn website?

positie in google

positie in googleJa, op welke positie in Google staat mijn site, dat is vraag die elke webmaster wilt weten. In eerdere artikelen schreef ik over de 2 peilers van online aanwezigheid: Traffic en Conversie. Traffic en conversie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder de een heb je niets aan de ander. Traffic staat voor alle verkeer naar jouw website. Conversie staat voor het verleiden van deze bezoeker tot het aangaan van een transactie. Een transactie hoeft niet per definitie een directe bestelling te zijn maar kan bijvoorbeeld ook bestaan uit het downloaden van een handleiding, het opvragen van het telefoonnummer of het versturen van een informatieaanvraag.

Liever een lelijke site die goed gevonden wordt dan een muurbloempje dat niemand ziet.

Dit klinkt natuurlijk behoorlijk heftig maar geloof me, het is heel veel makkelijker om een website te ontwikkelen die er goed uitziet dan het goed laten ranken van een website. Als ik mag kiezen dan ga ik altijd voor traffic en pak ik daarna de presentatie aan. De positie van jouw website binnen de organische resultaten van Google heeft direct verband met het aantal bezoekers aan jouw website. Dat is de reden dat veel webmasters regelmatig de positie van hun website binnen de zoekmachines controleren. Wat de meest webmasters niet weten is dat deze resultaten in de regel onnauwkeurig zijn. Google houdt rekening met jouw voorkeuren en historische surfgedrag. Heb je al eens eerder geklikt op een link dan zal Google deze link extra pushen.

Wil jij objectieve SERP resultaten dan zijn er meerde mogelijkheden.

  1. Maak gebruik van de diensten van een VPN zoals Cyberghost. Cyberghost verbergt jouw IP nummer en een zoekopdracht die je nu invoert kan niet naar jouw prive IP adres herleid worden. CyberGhost is in de basis gratis. Soms moet je wel een paar minuten wachten op een verbinding maar daarna blijft hij behoorlijk lang actief.
  2. Maak gebruik van een anoniem browsen website. Ook dit draait als een soort VPN en je hoeft zelf geen software te installeren.
  3. Maak gebruik van een online tool waarmee je de Google resultaten opvraagt. SerpChecker is een hele goede.

Op welke positie in Google staat mij site?

Organische vindbaarheid binnen zoekmachines is extreem belangrijk. First Online pleit voor een integrale aanpak. Je moet alle online marketingmiddelen simultaan inzetten. Alleen dan blijft u de concurrentie voor. Graag ontwikkelen wij samen met u een online marketingplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 16 =