Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Geoblocking op basis van IP nummer

geoblocking-op-basis-van-IP-adres-WordPress-plugin

iQ Block Country is een plugin die het mogelijk maakt om de toegang tot jouw website te regelen op basis van een door middel van IP gestuurde landen database. Je kunt zelf bepalen welke landen je toegang geeft of weigert. In dit artikel beschrijf ik het onderwerp: Geoblocking op basis van IP nummer.

De makkelijkste methode is specifieke landen toegang geven. Voor veel webshops die alleen binnen de Benelux leveren is dat een hele snelle een eenvoudig in te stellen regel.

Wil je bezoekers vanuit bepaalde landen op basis van IP adres blokkeren waarvan bekend is dat ze regelmatig problemen veroorzaken in de vorm van hack pogingen en spam via jouw berichten? Installeer dan de iQ Block Country WordPress plugin.

Je kunt dus specifieke landen blokkeren of toegang geven.

Je kunt dit ook instellen voor de WordPress backend (daar waar je content opmaakt en beheert) en bijvoorbeeld alleen bezoekers vanuit Nederland laten inloggen. Je kunt met deze plugin zelfs álle landen blokkeren en enkel op uniek IP niveau toegang geven tot de backend.

Als je ervoor kiest om gehele landen te blokkeren dan kun je op IP niveau bepaalde gebruikers whitelisten en dus toegang verlenen. Let erop dat je dit goed instelt en voorkom dat je jezelf buitensluit!

geoblocking op basis van IP adres WordPress plugin

Je kunt geblokkeerde bezoekers automatisch een bericht tonen dat met behulp van CSS in jouw eigen huisstijl is vormgegeven. Je kunt bezoekers ook door verwijzen naar een door jou zelf opgemaakt pagina binnen jouw WordPress site. Je kunt ze zelfs door verwijzen naar een externe website. Doe eens gek!

Je kunt ook op type content de toegang regelen. Bijvoorbeeld per blogartikel, blogcategorie, pagina of alle content (waaronder afbeeldingen).

Voorkom dat bezoekers schadelijke acties uitvoeren binnen jouw WordPress site en ontzeg bezoekers vanuit bepaalde landen de toegang tot jouw website. Met Geoblocking leg een een extra veiligheidslaag over jouw WordPress site

Deze plugin gebruikt de GeoLite database van Maxmind. Deze heeft een nauwkeurigheid van 99,5% wat behoorlijk goed is voor een gratis IP database. Als je een hogere nauwkeurigheid wenst zul je een betaalde licentie moeten kopen rechtstreeks bij MaxMind. Als je niet in staat bent of geen zin hebt om de GeoIP database van MaxMind te downloaden, installeren en regelmatig bij te werken dan kun je gebruik maken van de betaalde GeoIP API.

Wil je wel zelf de database downloaden en handmatig installeren dan kun je de database rechtstreeks opvragen. Dat doe je om WordPress heen. Het is feitelijk erg eenvoudig en binnen het kwartier geregeld. Echter, je moet wel een beetje om kunnen gaan met bestanden en FTP. Heb je hier hulp bij nodig. Schakel dan FirstOnline. in.

GDPR Informatie

Deze plugin slaat gegevens op van jouw bezoekers binnen de lokale WordPress database. Het aantal dagen van opslag kan worden bepaald via het instellingen paneel. Je kunt er zelfs voor kiezen om geen data op te slaan.

Wat wordt er opgeslagen van geblokkeerde bezoekers?

  • IP Address
  • Datum en tijd van bezoek
  • URL die is aangeroepen
  • Land van het IP adres
  • Of de blokkade heeft plaats gevonden in de back- of frontend

Data die wordt opgeslagen van toegelaten bezoekers:

  • helemaal niets

Interessante plugin om de betrouwbaarheid te vergroten

  1. All in One WP Security
  2. WordFence
  3. Google Recaptcha op formulieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 4 =