Graanhoeve 17, 6846JA ARNHEM
06 200 17 111
info@firstonline.nl

Domeinnaam fraude en domeinnaam kapers

domeinnaam fraudeur vastleggen
domeinnaam fraude vastleggen

Domeinnaam fraude

Vandaag kreeg ik weer een factuur binnen van een fraudeur. Via een e-mail met daarin een nota ten aanzien van mijn .nl domeinnaam. Vrijwel alle ondernemers krijgen vroeg of laat te maken met domeinnaam fraude. In dit artikel beschrijf ik de 2 meest voorkomende varianten.

Ik bezit meerdere domeinnamen en krijg dus ik regelmatig nota’s van mijn leveranciers maar deze partij stond niet op mijn crediteurenlijstje. Gelukkig was ik alert. Even zoeken op de bedrijfsnaam en dan krijg je NL Domeinhost.

Let op voor spookfacturen van deze partij. Lees hierover meer via het SIDN, het centraal orgaan voor domeinnaam registratie in Nederland.

Een ander veel voorkomend manier van domeinnaam fraude

Daarnaast wordt ik vaak gebeld door mijn klanten met de melding dat ze benaderd zijn door een partij die aangeeft dat de .com domeinnaam van hun primaire domeinnaam nog vrij is en dat zij zogenaamd een ‘aanvraag hebben gehad van iemand die de betreffende .com zou willen vastleggen. De partij geeft vervolgens telefonisch aan dat zij willen voorkomen dat iemand anders ten onrecht jouw domeinnaam wilt vastleggen. Ze bieden meteen ook de mogelijkheid om de .com alsnog zelf vast te leggen tegen een niet geringe vergoeding van iets onder de € 200.

Veel mensen schrikken zozeer van deze boodschap dat ze toch genegen zijn om hierop te reageren. Als het niet je vak is dan wordt je hier snel onzeker over.

Leg je .com vast voor € 15

FirstOnline kan de domeinnaam registratie voor u verzorgen voor slechts € 15 euro per jaar en dat is inclusief een point naar uw hoofddomein. Neem gewoon even contact op via 026 44 30 117 of stuur mij een bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 12 =