Inschrijven via formulieren

Vandaag kreeg ik een gave uitnodiging voor een evenement van een Regional Opleidings Centrum; een soort speeddate bijeenkomst tussen stagegever en stagiair. Dit lijkt me interessant om snel een goed beeld te krijgen van een stagiair en ik ben nieuwsgierig naar de presentatie van deze nieuwe lichting collega’s. 

Helaas ontbrak het aan een mooie pagina binnen de eigen website van het ROC; een pagina met sfeervol fotomateriaal en een samenvatting van het evenement. Als ik wilde deelnemen aan het event dan moest ik even bellen of een mail sturen naar een van de contactpersonen. Dat werkt heel vaak voldoende goed en het zullen wel geen 100 inschrijvingen worden maar dan toch, dit kan beter. Ik heb voor deze school 3 tips

  1. Verstuur een dergelijke mailing via een e-mailserviceprovider (E.S.P.)
  2. Maak een mooie landingspagina
  3. En zorg voor een inschrijfformulier

Ad 1: Maak gebruik van een ESP

Als je een uitnodiging verstuurt via bv. Mailerlite of Mailchimp dan staat dit in eerste plaats al erg professioneel; iets wat je mag verwachten van een opleiding die marketeers en accountmanagers wil opleiden. Daarnaast kun je perfect volgen wat je mailing doet (wie opent hem) en geautomatiseerd een follow-up mailing versturen wanneer het bericht bv. niet binnen 2 dagen geopend wordt. 

Ad 2. Een sexy landingspagina

Een mooie landingspagina verkoopt het evenement en vergroot dus het succes. Ik heb begrepen dat het vinden van een goede stageplek behoorlijk lastig kan zijn dus het verleiden van de stagegevers is belangrijk. Een landingspagina kan gewoon binnen de eigen website worden opgetuigd en heeft bv. de volgende URL: www.opleiding123.nl/event/speeddate

Ad 3. Formuliertje hier en daar

Een online inschrijfformulier is echt superhandig. Je vergroot de conversie en beter nog, je legt direct alles gestructureerd vast! Vanuit de database kun je daarna een export maken van alle inschrijvingen en heel snel een bevestiging versturen. En natuurlijk 2 dagen voor het event nog even een reminder. Superhandig. 

De middelen om formulieren te bouwen zijn zeer uitgebreid en bieden meer en meer mogelijkheden. Wij bouwen al formulieren sinds jaar en dag. Hieronder een voorbeeld formulier met daarin een aantal functies zoals je die kunt integreren. Je hoeft het natuurlijk niet zo moeilijk te maken. Wij helpen je graag. Bel me via 026 44 30 117 of .. maak gebruik van onderstaand formulier. 


Jouw naam

Jouw e-mailadres

Jouw telefoonnummer

Hoeveel wil je testen?

Hieronder graag je handtekening plaatsen
[signature signature-812 cols:300 rows:100 color:#FFFFFF background:#D8D8D8]


Upload een foto die je mooi vind (Bestandstype : JPG, JPEG, PNG, PDF, GIF, BMP of SVG. Max 1mb

Wil je nog iets aanvinken?

PS:
Normaliter maak ik mijn formulieren microscopisch kort, maximaal 3 invulvelden. De kracht van eenvoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 9 =